Valley House

AUTHOR: Luciano Gerbilsky /Luciano Gerbilsky Arquitectos
TYPE OF PROJECT: Residencial
LOCATION: Valle de Bravo, México
AREA: 5,000 m2
INTERVENTION: Arquitectura, Interiorismo y Paisajismo
DATE: 2018

The design is made up of modules that are connected by glass bridges that merge with the surrounding nature. The main entrance is placed in the central volume that surrounds a grand tree with a view of the valley that astonishes each visitor.
With complete respect for the abundant vegetation, this project is created in coexistence with the endemic surrounding. A water mirror is created at the main entrance – a four-meter-high, flat-roofed central volume – which transforms into two streams that surround the house and end at the lake at the lowest point of the terrain. This part is connected through glass bridges to the east, the family area, and to the west the social one.