BS House

AUTHOR: Luciano Gerbilsky /Luciano Gerbilsky Arquitectos
TYPE OF PROJECT: Residencial
LOCATION: Valle de Bravo, México
AREA: 580 m2
INTERVENTION: Arquitectura y Paisajismo
DATE: 2013

BS House is a country home with a privileged location on the highest part of the land, offering a sensational panoramic view over the valley and lake.
The character is provided by its materials; the wood is a second skin which creates a rustic yet calm and elegant feel. The mixture of local finishings such as stone and warm wood highlight the construction as a harmonious element of design, composed of several overlapping volumes. The social areas are situated under a large sloping roof and include a large covered terrace. A volume of four rooms under a flat roof each have a balcony. Its large terrace, with stone walls, contrasts with the green of the gardens and the blue of the pool. At night the lighting of the terrace generates a warm and welcoming atmosphere.